Plats: Grönborg, Storgatan 73, Sundsvall
Datum: 13/03/2020
Tid: 16:00
Biljetter: Släpps inom kort...

TEDx event skapar krusningar av förändring runt hela världen. Nu har turen kommit till Sundsvall!

Följ med på en inspirerande kväll där unga talare delar med sig av sina kreativa och nytänkande idéer.

Alla som talar eller uppträder är unga och åldersgräns för publiken är 16-25 år.

Våra talare under eventet

Samuel Lehto

Samuel Lehto

Navigera i livet med hjälp av design och kreativitet

Jag vill prata om hur design och kreativitet kan hjälpa människor navigera i livet. Många förknippar kreativitet med att måla, rita eller skapa konst, men jag vill hävda att det är mer av ett förhållningssätt till det okända. Design handlar om att tackla breda problem som sällan har enkla eller raka svar, se på problemet från många vinklar, och sedan komma med förslag som är bäst anpassade för situationen. Det finns många lärdomar och insikter att ta från design som kan användas i livet för att se till att man inte bara dras med strömmen, även om man inte uppfattar sig själv som kreativ.

Joseph Popa

Joseph Popa

LOVE - Does unconditional love make the world a better place?

My name is Joseph Popa and I am 22 years old and I am a Newcomer in Sweden from Sierra Leone, West Africa. I study financial Accounting in Senior Secondary School for three (3)  years and I am also an Activist that is fighting for human dignity /right in this world and I love animals. I am presently living in Sundsvall.

I love to create things and I always want to put a smile on the face of people, no matter your situation or where you came from. As a youth, I think the must important thing the world needs to do, is to express a human virtue that is based on compassion, affection and kindness. This is a state of being, that has nothing to do with something or someone outside yourself. This is the purest form of love.

My speech is about’ Love’. Does unconditional love make the world a better place? If you think so come and join us to spread this message because loving people as the way you love yourself will bring this world to a better place. Love is something we practice, it is not something you find or don’t find. You can practice love for the rest of your life. So let us start to practice it now in 2020 because our generation has fail to practice love and that is why today the world is crying.

Blessing Olutayo

Blessing Olutayo

Navigera som ung vuxen

Blessing Olutayo heter jag och är 20 år. Just nu går jag journalistprogrammet på Mittuniversitet i Sundsvall. Jag är uppvuxen i Borås. En mysig liten stad belägen i Västra Götalands län cirka en timme ifrån Göteborg. För några månader sedan bestämde jag mig för att lämna min trygga, familjära tillvaro i Borås och flytta till, för mig, främmande Sundsvall. Ett livsomvälvande beslut. Jag flyttade hemifrån för första gången, helt enkelt. Eller? Det visade sig innebära mycket mer än att få stanna ute längre eller äta vad jag vill. Det har inneburit mer självständighet och frihet men även ansvar och att handskas med nya svårare känslor. Bland annat den ensamhet som flyttar in.

Att lära sig att navigera sin nya identitet som ung vuxen och helt självständig. Hur gör man egentligen? Detta är en liten del av idén jag ska belysa och prata om med mina personliga erfarenheter som guide.

Soltan Bayramov

Soltan Bayramov

Integration

Jag är en 20-årig kille från Sundsvall som heter Soltan Bayramov. Jag går sista året på gymnasiet, på Samhällsvetenskapliga programmet i Hedbergska gymnasium. Numera bor jag med min familj som består av fyra personer, pappa, mamma och brorsan.

Jag vill dela min idé om att hur vanliga människor kan bidra till en bra integration för de nykommande.

Efter flyktingskrisen som började ske år 2015 har vi alla på ett eller annat sätt åskådat hur stort problem vi faktiskt har med integrationen. År efter år tilläggs nya område till listan av de mest utsatta förorter. Idag hör vi ganska ofta i det svenska politiska debatten hur olika politiska partier med sina olika synpunkter vill få igenom sin politik för att lösa integration. Därför tycker jag att integration är något värd att tala om just nu och att höra en perspektiv från en med invandrarbakgrund skulle bli lärorik för många.

Jag ska tala om hur svenska samhället kan lösa denna kris och hur vanliga människor kan bidra till lösningen. För, det politikerna gör är ju att fatta beslut och det mesta ändå måste göras av vanliga befolkningen. Därför kommer jag prata med hjälp av mina egna erfarenheter hur en bra integration gå till och hur vanliga svenskar kan bidra till den.

Mathias Åström

Mathias Åström

Om misstag

Lite kort om mig:
Jag är 24 år, född den 13e Maj 1995 och bor i Timrå. Jag studerar till civilingenjör i Industriell ekonomi och älskar varje sekund av det! Jag har stora intressen inom motorsport och människor. Människor är det bästa jag vet och jag älskar känslan när man har kunna hjälpt en annan människa med de medel som ens egna liv givit en.

Till skillnad från andra stora talare är jag en vanlig dödlig människa. Jag är precis som du. Jag har levt ett vanligt liv precis som er och har levt igenom de situationer som uppstår i ett normalt liv som ni kommer att möta. Man brukar säga att inspiration kan delas först när man uppnått något, och även om jag inte gjort några miljoner ÄNNU så har jag lyckats ta mig igenom perioder som jag vet drabbar de flesta utav oss.

Mitt tal kommer att handla om misstag, vad är ett misstag, varför gör vi misstag och kan vi lära oss av våra misstag? Är det så att det vi först anser vara ett stort misstag och en mörk period i våra liv visar sig vara en styrka i förklädnad som skänker dig en brinnande passion som sedan styr dig i rätt riktning?

Jag kommer att tala om hur jag stött på olika val i mitt liv, skola, jobb, umgänge och hur jag har efter mycket om och ångest lyckats vända de mörka perioderna i mitt liv till en drivkraft. Ditt liv är ditt liv. Ditt liv är det som du gör det till och ditt liv blir det som du gör det till.

Våra Performers under eventet

Adde Chruzander

Adde Chruzander

Musikartist

Mitt namn är Adde, jag är 17 år och kommer från Sundsvall men pluggar musik på ett gymnasium nere i Vara. Jag har hållit på med musik så länge jag kan minnas. Jag sjunger och spelar gitarr, min genre är för det mesta akustisk pop.

Jag älskar att sprida glädje genom musik, den bästa känslan i hela världen är när publiken uppskattar ens framträdande!

Arkadia

Arkadia

Trollkonstnär och magiker

Charlie Chaplin sa “En dag utan skratt är en bortkastad dag”. Arkadias vision är att inga dagar ska bli bortkastade! Med magi, humor och värme skapar han en trolsk atmosfär. Inspirerad av varietékonsten, vaudeville och modern stand-up bjuds det upp till en spännande resa.

Våren 2018 vann Arkadia Svenska Mästerskapen i trolleri och kan tituleras: Svensk Mästare och Grand Prix-vinnare i Scenmagi. Sommaren 2019 deltog Arkadia på Penn & Tellers TV-program ”Fool Us” som spelades in i Las Vegas.

Sofia Njurin

Sofia Njurin

Livemålning

Jag är Sofia Njurin, 18 årig bildstudent i Sundsvall. Jag håller på med konst i olika former och ska framföra ett tal med en livemålning. Det kommer handla om hur färg och form förskönar våra liv, ändrar vår miljö och tankar.

Namelle

Namelle

Musikartist

Namelle har med sin snygga elektropop gjort hundratals spelningar och åkt till flera länder för att skriva, spela in och uppträda.

Hennes låtar fastnar och hennes unika röst fångar lyssnarnas uppmärksamhet. Namelle utnämndes till ”Ines Talent” 2018 och har uppträtt på festivaler i Frankrike, Storbritannien, Sverige och Portugal.

Du kan lyssna på Namelle här!


Kategori:

Spara i min kalender
0 iCal

LONG: 17.28359699249268 LAT: 62.39289522212962

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *