Klimat-hotet och den globala uppvärmningen leder till förödande följder som extrema temperaturer, torka, smältande glaciärer, förhöjda havsnivåer, översvämningar och stormar. Lösningen är att vi tillsammans strävar efter förändring.

Zero impact girl startades av Sofia Valter och vill inspirera andra till att leva miljömedvetet genom att fokusera på förändringar som alla kan göra. En hållbar livsstil som inte påverkar planeten negativt. Allt började med förändringen att minimera de privata koldioxidutsläppen till under två ton/år. Detta är möjligt genom att leva en grön hållbar livsstil, bli vegan, äta efter säsong, bli minimalist, koldioxidkompensera och att leva zero waste. Förändringen kommer från alla val vi gör, varje dag. Från maten vi äter till kläderna vi köper, resorna vi väljer att göra och klimatkompensation. Zero impact girl vill inspirera alla till att leva miljömedvetet genom att fokusera på förändringar som leder till en hållbar livsstil.

Sofia är född och uppvuxen i Sundsvall, efter gymnasiet bodde hon utomlands i några år. Därefter gick hon en kandidatutbildning i företagsekonomi med inriktning Internationell marknadsföring i Västerås. Idag studerar hon på Sustainable Food Systems masterprogram inom SLU i Uppsala. Hon vill i framtiden jobba med hållbarhetsfrågor på heltid.

Läs mer om våra talare

Kategorier: Talare