Våra videoklipp inför och under eventet 2021

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Våra talare under eventet 2021

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Titta i arkivet!

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Våra talare från eventet 13 mars 2020

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Våra talare Pre-filmer inför eventet 13 mars 2020

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Våra talare från eventet 15 mars 2019

Sofia Valter - Zero impact girl, En hållbar livsstil
Klimat-hotet och den globala uppvärmningen leder till förödande följder som extrema temperaturer, torka, smältande glaciärer, förhöjda havsnivåer, översvämningar och stormar. Lösningen är att vi tillsammans strävar efter förändring. Zero impact girl startades av Sofia och vill inspirera andra till att leva miljömedvetet genom att fokusera på förändringar som alla kan göra.


Jasmin Khwaiter - En kopp kaffe med "fienden"
Hur kan vi på ett konstruktivt sätt nå förståelse och hindra en vidare polarisering mellan olika grupper? Jasmin har varit med i ett projekt där unga palestinier och judar/israeler möts. Hon betonar vikten av dialog och ansvaret vi alla bär i hur vi väljer att hanterar olika strömningar i vårt samhälle, såväl globalt som nationellt. 


Mattias Risberg - Lifta.nu
Outsiderskillen som egentligen är en alternativ livsstilscoach. Hen kom just hem efter att ha liftat med sin husvagn till Paris, med Långbens ord som vägvisare: ”Vem är det som kör?” Häng med på liftarskola och hippieliv. Outsiderskillen som egentligen är en alternativ livsstilscoach. Han kom just hem efter att ha liftat med sin husvagn till Paris, med Långbens ord som vägvisare: ”Vem är det som kör?” Häng med på liftarskola och hippieliv.


Charlie Magnusson - Mitt liv som Charlie
Hur gör man när kroppen inte stämmer överens med sitt inre? Hur vågar man vara sig själv? Jag hittade hem i mig själv och jag är lyckligare än någonsin. Om jag skulle beskriva mig själv med ett ord skulle jag säga att jag är glad. Studerar till sjuksköterska och har alltid varit mån om och intresserad av människors mående och olika livssituationer. Men för att kunna ta hand om andra så måste man kunna ta hand om sig själv. Det har gjort och nu är jag hemma i mig själv!


Ramiz Idic - Ortens favorit
“Jag är 20 år och uppvuxen i Nacksta. I det område såg jag att många yngre inte har någon fritidssysselsättning och som behövde stimulans. Vid 16 års ålder fixade jag en övernattning med ett gäng grabbar, där och då föddes föreningen UNITE Sundsvall och en gnista tändes! UNITEs drivkraft är att genomföra Sundsvalls ungdomars önskan. Nu Brinner Vi För Allas Idéer. Idag jobbar jag med Management/Artistbokning och som eventfixare. Jag jobbar även inom skola och på fritidsgårdar i Sundsvall. På fritiden är jag väldigt involverad i föreningarna UNITE Sundsvall och GIF UNITE Sundsvall. För nåt år sedan startade UNITE Sundsvall ett eget fotbollslag för pojkar födda 2005. Killarna drev omkring i området och ville egentligen bara spela fotboll, men det var svårt för dem att komma in i befintliga lag. Idag tillhör grabbarna GIF Sundsvalls ungdomssektion och heter GIF Sundsvall UNITE.”


Eila WAll Boholm - The future is FLATA
Eila uppträder med performance, skapar experimentell queerfilm och driver hbtq-podden ”The future is FLATA”. Under TEDx i Sundsvall kommer Eila att testa en ny form av framträdande i form av ”performance-föreläsning”. Temat är prestationer, ätstörningar och duktighet. Eila har studerat vid Skara Skolscen och AFUK, nycirkusutbildning i Köpenhamn. Hon har tidigare uppträtt på popkollo, flera pridefestivaler och queerbarer runt om i landet. Nu arbetar och verkar hon i Sundsvall som performanceartist och med ett filmprojekt och för att lyfta upp Västernorrlands queera status. "Just nu jobbar jag främst med att höja upp Västernorrland som en queer plats, det finns så mycket queer historia här som folk inte vet om. Till exempel myten om Sundsvall som den lesbiska staden (staden mellan brösten), jag jobbar för att väcka nytt liv i myten så att folk återigen ska börja se Sundsvall som den queera stad det är! Sundsvall är inte Sundsvall, Sundsvall är Queersvall. Nu vet ni."


Se fler tal från TEDx Talk